Behind the walls III

  • Estat: REALITZAT
  • Data: 20 d’octubre del 2016
  • Horari:De 10:00 a 13:00h
  • Límit dia de reserva: 19 d’ octubre 2016
  • Preu: 3€
  • Places: 12 persones
  • Idioma: Anglès
  • Lloc de trobada: Plaça Ramon Berenguer el Gran, Barcelona
[google_map lat=”41.384619″ long=”2.177545″ height=”200px” color=”#04c5cc”]

Ens oferirà la ruta en Francesc Reguant

en anglès. Entre tots l’ajudarem.

Barcelona és una ciutat amb una llarga història. Va ser fundada pels romans al segle I abans JC i ha viscut una història turmentada, una història que, tanmateix, ha transcorregut fins a 1854 darrera de les seves muralles atès que tenia prohibit sortir del seu recinte. aquest fet singular ha comportat que tota la seva dilatada història ha quedat així mateix impresa en una superfície clarament delimitada per les muralles.

“Barcelona behind walls” ens fa descobrir la història de Barcelona a través de les seves empremtes que aquesta ha deixat en els carrers. els edificis, els monuments. El recorregut no és cronològic sinó que es va adaptant a les diferents fites que va trobant en l’itinerari. El camí, però és ple de sorpreses.

Cal dir, però que aquesta activitat pretén reconèixer la història de Barcelona però no una explicació exhaustiva dels diferents monuments turístics, els quals es reserven per a visites turístiques particulars.

El contingut d’aquesta 3ª etapa és ben diferent del que hem vist fins ara. a les dues primeres hem passejat pel mon del poder polític (palau reial, ajuntament, etc.) i eclesiàstic (catedral, ordres religioses i militars, etc.) Ara ens endinsem en la Barcelona medieval manufacturera i comercial, la Barcelona dels menestrals i dels comerciants, l’estructura de la ciutat canvia, els carrers s’organitzen per oficis i els edificis emblemàtics responen a funcions econòmiques i comercials (LLotja de Mar, la Ceca).

L’emergència d’aquesta activitat, base de la futura burgesia, atorgà a Barcelona una gran importància a la Mediterrània, de tal manera que s’establi un contrapoder al poder polític i eclesiàstic. Aquest contrapoder va exigir participar a ple dret en les decisions de la ciutat i del país. D’aquí en sorgiren no pocs conflictes però també situaren a Catalunya com a pionera vers formes democràtiques de compartir poder.

Santa Maria del Mar és emblemàtica com a símbol de la pujança de la burgesia catalana com a manifestació d’orgull i poder.

La ruta acabarà en el Born, símbol de la defensa dels drets de Catalunya i de la seva voluntat de ser.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *